Of Whatsapp: 06 237 626 36 Bel ons op: (085) 0471 830

Wij staan klaar voor u maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00

Kan ik als startende zzp’er een hypotheek krijgen?

Nederland telt meer dan 1 miljoen zzp’ers. Voor deze hard werkende doelgroep is het vaak moeilijk om een hypotheek af te sluiten. Banken eisen dat je minimaal drie jaar als zzp’er werkt en rekenen daarna slechts met een deel van het gemiddelde inkomen om te bepalen hoeveel je kunt lenen. Stop je als zzp’er en heb je vanaf morgen een vast contract? Dan kun je ineens wel de hypotheek krijgen die je wilt. Onterecht vinden veel zelfstandigen en gelukkig ontdekken ook steeds meer banken dat het anders kan. Hierdoor wordt een hypotheek voor startende zzp’er haalbaar.

Ons advies is daarom altijd: Ga een keer om de tafel met een onafhankelijk adviseur. Hij kan je precies vertellen wat je mogelijkheden zijn en eventueel helpen om een plan te maken zodat je in de nabije toekomst wel een woning kan kopen. Een eerste gesprek is bij ons altijd gratis. Onze hypotheek expert neemt tijdens dit gesprek uitgebreid de tijd om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen en de mogelijkheden voor een hypotheek te bespreken.

Een hypotheek na 1 jaar zzp

Steeds vaker zien we dat banken al vanaf één jaar ondernemen bereidt zijn om een hypotheek te verstrekken. Wel heb je te maken met strengere eisen en kun je soms minder lenen dan iemand die langer zelfstandig onderneemt. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: kun je het aanneembaar maken dat je de hypotheek kunt blijven betalen?

Heb je bijvoorbeeld weinig geld verdient in het eerste jaar en zit hier geen stijgende lijn in, dan is de kans klein dat de bank je een zak geld geeft. Maar heb je jaren een goed betaalde baan gehad, ben je vervolgens voor jezelf begonnen en kun je het aanneembaar maken dat je de komende jaren voldoende verdient? Dan zijn er zeker mogelijkheden om een hypotheek te krijgen. Bijna alle banken eisen in dat geval dat je een financiële prognose aanlevert die is opgesteld door een accountant.

Banken rekenen met uiteenlopende percentages om te bepalen wat je maximaal kunt lenen. Dit percentage verschilt tussen de 75% van je gemiddelde toetsinkomen bij 1 tot 2 jaar ondernemen (ABN AMRO), tot 100% van je inkomen vanaf één jaar zelfstandig ondernemen (AEGON). Banken die zich flexibel opstellen tegenover zzp’ers zijn onder andere: ABN Amro, Florius, ING, BLG, Aegon, Rabobank, Obvion en NIBC direct.

Als zzp’er een hypotheek aanvragen

Allereerst wil je weten wat je maximaal kunt lenen. Hiervoor heb je de jaarstukken van je onderneming nodig en een overzicht van je persoonlijke financiën. Bij het bepalen van je maximale hypotheek kijkt de bank namelijk naar je gemiddelde inkomen over de afgelopen drie jaar en je persoonlijke financiële verplichtingen zoals leningen en alimentatie.

Online kun je vaak al een inschatting maken van wat je maximaal kunt lenen. Op die manier kun je alvast voorzichtig op huizenjacht. Maar wij adviseren om zo vroeg mogelijk naar een onafhankelijk adviseur te gaan. Deze kijkt namelijk naar je hele financiële situatie en kan je het beste beeld schetsen van jouw mogelijkheden. Op die manier ga je gerichter op zoek en kom je niet voor teleurstellingen te staan.Plan je op tijd een afspraak met één van onze hypotheek experts? Dan profiteer je ook van aankoopbegeleiding. Wij helpen je met de zoektocht naar een geschikte woning en kunnen je bijstaan tijdens de onderhandelingen.

Heb je jouw droomwoning gevonden? Dan ga je samen met je adviseur op zoek naar de juiste hypotheek. Bij de Hypotheekshop vergelijken we meer dan 40 geldverstrekkers. Op die manier weet je zeker dat je een goede hypotheek krijgt met een scherpe rente. Vervolgens verzamel je alle benodigde documenten en regelt jouw adviseur dat de hypotheek wordt aangevraagd. Nu is het even afwachten tot de bank je aanvraag goedkeurt en dan hoef je alleen nog maar naar de notaris!

Ben je zzp’er of ondernemer en benieuwd naar jouw mogelijkheden? Plan dan een vrijblijvende afspraak en laat één van onze hypotheek experts je vertellen wat jouw mogelijkheden zijn.

Afsluit garantie

Betaal alleen als je aanvraag wordt geaccepteerd.

Persoonlijk powercouple

Je krijgt een persoonlijke adviseur en contactpersoon.

Eerlijk & transparant

Volledig onafhankelijk en meer dan 50 geldverstrekkers.

Waarom Hypotheken eindhoven?

Met een klein team van ervaren adviseurs en coaches maken wij jaarlijks honderden mensen gelukkig met de financiering van hun woning. Wij hebben maar één doel voor ogen: jou onbezorgd laten wonen!

Plan een gratis eerste gesprek

We brengen jouw persoonlijke situatie in kaart en je ontdekt direct hoeveel je maximaal kunt lenen.

Afspraak plannen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×