Of Whatsapp: 06 237 626 36 Bel ons op: (085) 0471 830

Wij staan klaar voor u maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00

30% minder geld nodig en lagere maandlasten met de Duokoop regeling

Heb je moeite met het krijgen van een lening voor een koopwoning? En wil je liever niet huren? Dan is de Duokoop-regeling misschien iets voor jou. Duokoop is namelijk een consument- en bankvriendelijke regeling die het mogelijk maakt om een huis te kopen voor een lagere prijs en met lagere maandlasten. Wil je de mogelijkheden van een Hypotheek met Duokoop bespreken met een erkend adviseur in Eindhoven? Plan dan zelf een gratis kennismakingsgesprek.

Wat is Duokoop?

Bij Duokoop wordt de grond waarop een woning is gebouwd verpacht (verhuurd) aan de bewoner. Op die manier hoef je alleen een hypotheek af te sluiten voor de waarde van het huis en dus niet voor de waarde van de grond. Met Duokoop is de koopprijs van een woning gemiddeld 30% lager en wordt het dus makkelijker om een hypotheek te krijgen.

Koop je een huis met Duokoop, dan ben je eigenaar van de woning, maar niet van de grond. Daarom betaal je maandelijks een zogenaamd canon (huur) voor de grond. Het contract bij duokoop is voor altijd en daardoor erg consumentvriendelijk. Je mag daarbij de grond gebruiken alsof je de eigenaar bent en de huurprijs kan niet veranderen. Het maandelijks te betalen bedrag wordt alleen jaarlijks aangepast op basis van inflatie en is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Afspraak maken

Kan ik gebruik maken van Duokoop?

Duokoop is toepasbaar op alle type woningen en kan alleen in combinatie met een NHG hypothecaire lening worden afgesloten. In 2018 betekent dit dat de Duokoop-regeling kan worden toegepast op alle woningen met een hypothecaire lening tot €265.000 (of €280.900 voor woningen met energiebesparende voorzieningen).

In de praktijk betekent dit dat zelfs woningen tot €400.000 kunnen worden gekocht met Duokoop. Wil je namelijk een woning kopen met energiebesparende voorzieningen in combinatie met Duokoop, dan kan je de grond ter waarde van €120.000 huren en voor de woning met een waarde van €280.000 een hypotheek afsluiten.

Wat zijn de voor- en nadelen van Duokoop?

Het grote voordeel is natuurlijk dat je dankzij de duokoop-regeling makkelijker een woning kan financiëren. Je hebt een minder hoge hypotheek nodig en hebt daardoor ook lagere maandlasten. Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor niet hoeft te huren en tegelijkertijd eigen vermogen opbouwt. De voorwaarden zijn daarnaast erg consumentvriendelijk en je kan op ieder gewenst moment alsnog de grond overkopen.

Het nadeel is dat je een maandelijks canon (huur) voor de grond moet betalen. Daarnaast bouw je minder eigen vermogen op dan wanneer je wel volledig eigenaar bent van de grond en de woning.

Conclusie

Duokoop is een ontzettend interessante regeling voor mensen die moeite hebben om een hypothecaire lening te krijgen voor een eigen woning. Voornamelijk starters met weinig spaargeld en jonge families die net iets tekort komen voor hun droomwoning, maken gebruik van de Duokoop-regeling.

Om te kunnen bepalen of het kopen van een woning met duokoop verstandig is, raden wij aan om in gesprek te gaan met een erkend adviseur. Hij of zij kan laten zien wat je mogelijkheden zijn en je helpen bij het afsluiten van een hypotheek met duokoop. Wil je een gratis en vrijblijvend gesprek plannen met een erkend adviseur in Eindhoven? Dan kan je eenvoudig zelf een afspraak plannen of contact opnemen met ons kantoor via:

Lagere maandlasten met duokoop regeling

Afsluit garantie

Betaal alleen als je aanvraag wordt geaccepteerd.

Persoonlijk powercouple

Je krijgt een persoonlijke adviseur en contactpersoon.

Eerlijk & transparant

Volledig onafhankelijk en meer dan 50 geldverstrekkers.

Waarom Hypotheken eindhoven?

Met een klein team van ervaren adviseurs en coaches maken wij jaarlijks honderden mensen gelukkig met de financiering van hun woning. Wij hebben maar één doel voor ogen: jou onbezorgd laten wonen!

Plan een gratis eerste gesprek

We brengen jouw persoonlijke situatie in kaart en je ontdekt direct hoeveel je maximaal kunt lenen.

Afspraak plannen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×